6. desember feiret vi St. Nikolas. Det ble stor stas da selveste biskopen med sin sortmuskede Ruprecht ved sin side ankom salen.

Vår egen St. Nikolaus har alltid mye på hjertet, og alle fikk komme frem og hilse på St Nikolaus. Han leste opp et vers til hver av elevene (ofte med litt skrekkblandet fryd). Alle lærerne hadde skrevet et dikt til sine elever og de fikk litt ros, litt ris og en liten gave etterpå.

Nikolas er en av de mest populære helgenene i kristenheten. Hollandske protestanter tok legendene om ham med seg til Amerika og Ny Amsterdam (senere New York), og der ble hans hollandske navn Sinte Klaas (St. Nikolas) til Santa Claus. I Amerika ble hans legender forent med nordiske folkloretradisjoner om nissen som straffet slemme og ga gaver til de snille barna, og guden Tor med sin vogn trukket av geitebukker ble også trukket inn. På denne måten ble den papistiske helgenen forvandlet til en nordisk trollmann, og dermed oppsto den snille julenissen med sleden og reinsdyrene som kremmere overalt begjærlig har trykket til sitt bryst, både i kristne og ikke-kristne deler av verden.