Arkiv

Innvielsen av det nyrestaurerte huset

Vi startet feiringen av nyåpning av det hvite huset inne i skolens hovedbygning. Der takket Ingrid både byggefolk, Røde Kors Barnehjelp, arkitekter, byggekomité, styret og mange flere. Gode krefter og intensjoner har strømmet oss i møte. Det vi ikke vet, men av og til kan ane, er at andre, usynlige hjelpere også virker rundt oss.

Les mer ...

Adventshagen 2017

ADVENTSHAGEN er en gammel tradisjon brukt både i hjem og skole for barn/elever med spesielle behov.

Les mer og se bildene ...

Lanternefest 2017

Martinus, oppkalt etter krigsguden «Mars» ble født i det som i dag er Ungarn i året 316 etter Kristus. Hans far var høy offiser i den romerske hær. Familien flyttet til Italia. Der fikk Martinus høre om Jesus og det han gjorde for de svake, syke og fattige. Men planen var at gutten skulle bli soldat og offiser som sin far. Og siden han var modig og flink, ble han fort offiser.

Les mer ...

Ny skolegård og nytt uteområde

Nå er grunnarbeidet i skolegården ferdig! Vi har fortsatt mange morsomme planer for uteaktiviteter og beplantning. Målet er å få en frodig og sanselig skolehage, men dette må ennå vente til vi får flere midler.

Se bildene ...

Påskemarked 2017

Suksess igjen! På årets påskemarked fikk vi endelig en smak av våren. Alle gjestene ble møtt med helgrillet påskelam og velklingende kor. Skolen bugnet av hjemmelagde produkter laget av foreldre og alle på skolen. Kakekafeen var et syn! Vi gleder oss allerede til neste års marked, som blir lørdag 17. mars 2018.

Se bildene ...

Skoletur juni 2016

Årets skoletur gikk til Merket i Tisleidalen i Valdres, som eies av Røde Kors. Vi nøt solrike og aktive junidager. Som dere ser, var det stor glede og mange fine aktiviteter både for store og små. Takk til Røde Kors, Bergesen-stiftelsen og Gunnar Holst-stiftelsen som gjorde det økonomisk mulig for oss å gjennomføre turen, og takk til alle entusiaster på Merket.

Les mer og se bildene ...

Skidag 2016

Takk til Røde Kors Barnehjelpen for nok en vellykket skidag. Glade og ivrige skigåere nøt dagen og bevertningen på Finnerud-hytta.

Se bildene fra årets skidag ...

Adventshagen 2015

ADVENTSHAGEN er en gammel tradisjon brukt både i hjem og skole for barn/elever med spesielle behov.

Les mer ...

Ljabruskolens 30-årsjubileum – Peer Gynt-forestilling

Vi kunne endelig feire skolens 30-års jubileum med to suksessfulle forestillinger i Kolben kulturhus, juni 2015. Skolens styreleder introduserte jubileumsforestillingen med å snakke om Ljabruskolen som «skolen i våre hjerter». Det varmet oss! Hele skoleåret har vi arbeidet med Peer Gynt. Det har vært en lang og krevende prosess hvor alle har vært involverte. Den store gaven fikk vi på premieren hvor vi alle opplevde nærvær, samspill og glede i skolens fellesskap. Vi ble båret av publikums interesse og begeistring.

Se alle bildene fra forestillingen ...

Påskefest 2015

Påskefesten vår feires hvert år like etter påske med fortelling, sang, leting etter egg og felles varmt måltid. Dette er en viktig fest. Alle klassene forbereder påskepynt som f.eks. eggmaling, toving av påskeharer og egg.

Se bilder ...

Påskemarked 2015

Takk for en strålende dag og nok et vellykket påskemarked! Til tross for vår lille skole, ble dette en stor dag for oss alle. År etter år opplever vi at dette er et viktig møtepunkt for tidligere familier, ansatte, naboer, venner av skolen og ikke minst en festdag for alle vi som er på skolen i hverdagen. Velkommen til påskemarked 2016.

Se bilder ...

Forberedelser Påskemarked 2015

Arbeidskvelder med foreldre på påskemarkedet.

Les mer og se bilder ...

De hellige tre konger

6. januar kommer Kaspar, Melchior og Baltazar (de Hellige tre konger) og gir sine gaver til Jesusbarnet. Helt fra tidlig av har dette vært en fast avslutning på julen.

Se bildene ...

Nissefest

Etter en høytidelig advent er det forløsende med en feiende fest! Hele skolen samles i en julepyntet matsal til nissegrøt, nissedans og nissesanger, og selvsagt er alle spent på hvem som får mandelen i år. Festen avsluttes med at vi tar hverandre i hendene, takker for i år og ønsker hverandre god jul.

Se bildene ...

Lucia

Når desembermorgenene er på sitt mørkeste og Lucia-toget kommer syngende inn i alle klasserommene på Ljabruskolen, vet vi at julen snart er her.

FN-dagen 24.10.2013

Hovedfokuset i år har vært barnas rettigheter. Vi har hatt musikk fra Amerika og fått smakebiter fra hele verden.

Gå til album ...

FN-dagen

«Dona nobis pacem – gi oss fred.» Skolen feiret, for første gang, FN-dagen 24.10.12. Vi hadde besøk av en egyptisk musiker som spilte arabisk musikk. Hele skolen var samlet til et spennende måltid med deilig mat fra forskjellige land. Maten hadde alle foreldrene laget!

Pilegrimsvandring fra Ljabru til Santiago de Compostela

Onsdag morgen 30.5.2012 reiste Ljabruskolens videregående på en 10 dagers vandring i pilegrimenes fotspor i Spania. Se bilder fra turen og les teksten om hvordan det gikk av Frode Barkved som også var med.

Les mer ...

Pilegrimsreise

Pilegrimsreise til Santiago de Compostela

Onsdag morgen 30.5.2012 reiste Ljabruskolen videregående på en 10 dagers vandring i pilegrimenes fotspor i Spania.

Les mer ...

Kristoffertunet

Kristoffertunet i tv-serie på NRK

I dette første programmet av NRKs nye serie "Underveis" møter vi Henrik Hammer og hans familie, som har funnet sitt liv i Camphill-kollektivet på Rotvoll i Trondheim. Her deler de måltider og jobb med mange andre. Og lønna fordeler de etter behov. Hammer mener dette gir økt livskvalitet og forståelse for ulikheter mennesker imellom. Se programmet på NRKs Nett-TV.
Jeg husker reisene i storesøsters buss

Jeg husker reisene i storesøsters buss

Kronikk av Frode Barkved i Klassekampen 31.12.2011: «Der satt barn og voksne jeg aldri ble lei av å studere. Noen lo nesten hele tiden, delte ut klemmer og snakket med høye stemmer. Andre var lenket fast til buss-setene og slo ukontrollert med armene. En rødhåret mann imiterte trommer og trompeter mens han dirigerte et imaginært korps. Jeg elsket disse fremtoningene. Det skjedde noe hele tiden. Tidligere på 1920-tallet ble slike mennesker betegnet som «fullidioter», «tomme menneskehylstre», «verdiløst liv». I dette medisinske klimaet ble det første antroposofiske hjemmet for utviklingshemmede grunnlagt i Tyskland, og Rudolf Steiner ble spurt om medisinske og pedagogiske råd.» Les artikkel.
Rudolf Steiner

The Challenge of Rudolf Steiner

Den britiske filmskaperen Jonathan Stedall ønsker å formidle historien om Rudolf Steiner til et bredere publikum. Han mener det haster, for fortsatt er mange uvitende om Rudolf Steiners liv og verk, og om den unike innsikten som forskningen hans bidro til innen fag som pedagogikk, medisin og landbruk. Filmen ble laget i forbindelse med Rudolf Steiners 150-årsjubileum i 2011. Filmen kan kjøpes som DVD. Se traileren fra dokumentarfilmen her.
Kulturøyer

Kulturøyer – Antroposofiske tiltak for mennesker
med spesielle behov

Boken er utgitt på Antropos forlag (2010) og er skrevet av Bente Edlund, som underviser i spesialpedagogikk ved Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo. Kulturøyer – Antroposofiske tiltak for mennesker med spesielle behov - 1924–1990, bygger på Bente Edlunds doktoravhandling i spesialpedagogikk fra 2008. Helsepedagogikken ble formulert av Rudolf Steiner som en individuell terapeutisk og pedagogisk metode. Tanken om at de antroposofiske institusjonene skulle fungere som kulturelle øyer i en samtid på vei mot stupet, ble formulert av lederen og legen Ita Wegman under fremveksten av nasjonalsosialismen i Tyskland. Les mer om boken her.